Jablečný štrůdl z listového těsta

28. února 2017 v 18:45 | Aglája |  Kulinářské okénko
Tak dnes tu máme jednu rychlovku, těsto jsem koupila, ale slibuji, že v budoucnu přidám nějaké vlastní.

Jablečný štrůdl

Ingredience
1 bal listového těsta
4 jablka
4 PL cukru
2 PL

Postup:
- jablka omyjeme, očistíme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky
- těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu vyválíme, druhou dáme stranou, já jsem z té druhé udělala totéž a naplnila jsem závin povidly a tvarohem s cukrem
- vyválené těsto dáme na plech a doprostřed poklademe jablka, zasypeme cukrem, skořicí a obě strany těsta nakrájíme nožem asi cm od sebe na plátky
- střídavě pak dáváme proužky, jedena strana, druhá strana
- potřeme rozšlehaným vejcem
- pečeme na cca 200 °C asi 15 minut, do zlatova

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama