Jablka se skořicí a vanilkovým šodo

4. srpna 2010 v 12:26 | Aglája |  Kulinářské okénko
jablko se šodo

Počet osob: 2

Ingredience:

1 červené jablko
1 zelené jablko
trocha skořice
trocha cukru krupice
550 ml mléka
1 vanilkový puding
2 lžíce rumu
kousek másla



Návod k přípravě:

Jablka omyjeme, nakrájíme na oblíbený tvar a střídavě vyložíme do dvou menších zapíkacích nádob.
Jablka posypeme trochou cukru, skořice a poklademe malými kousky másla dle chut. Necháme stranou. Mezi tím si připravíme Vanilkové šodo. 
Do kastrůlku nalijeme 550 ml studeného mléka a v něm rozmícháme celý vanilkový puding. Přidáme 2 - 3 lžíce krupicového cukru a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přilijeme 2 lžíce rumu.

Hotové šodo, nalijeme pomalu na odpočatá jablíčka tak, aby je celá zakrylo.
Následně vložíme do trouby na 200 stupňů a necháme 10 minut.

Podáváme v zapékací nádobě ozdobené plátky jablek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama